Začetek anketne raziskave Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja - Stran 1

Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) začenjamo novembra 2022 z izvedbo ankete Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS) in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

Anketa se izvaja v sklopu projektov Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva in Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov, ki sta financirana s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). Vodja obeh projektov je prof. dr. Vasja Vehovar.

Anketna raziskava Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja bo prinesla vsebinske vpoglede v aktualno problematiko na področjih zdravja in izobraževanja v Sloveniji. Na področju zdravja se posebej osredotočamo na temo virusa SARS-CoV-2. V okviru izobraževanja pa se bomo poleg aktualnih tem dotaknili tudi izbranih vidikov varne uporabe interneta.

Poleg omenjenih vsebinskih vpogledov bo raziskava prispevala k proučitvi izvedljivosti vzpostavitve verjetnostnega spletnega panela v uradni statistiki v Sloveniji ter osvetlila s tem povezana vprašanja glede stroškov izvedbe in kakovosti statističnih ocen verjetnostnih spletnih panelov v primerjavi s tradicionalnimi načini anketiranja. V sklopu omenjenih projektov bomo namreč vzpostavili verjetnostni spletni panel ter izvedli niz spletnih anket. Panelni valovi se bodo začeli izvajati februarja 2023.

Dodatne informacije o projektu Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva lahko najdete tukaj. Več informacij o projektu Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov pa je na voljo tukaj. Podrobnejša navodila o varovanju zasebnosti si lahko ogledate tukaj.

Za morebitna izvedbena vprašanja lahko kontaktirate anketa@cdi.si ali pokličete na 040 282 678, za vsebinska vprašanja pa se lahko obrnete na vodjo projektov: vasja.vehovar@fdv.uni-lj.si.

 

logos